Afgelopen zondag mochten we voor de tweede keer op pad. Door Corona kon het programma bij de brandweer helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben we een alternatief gevonden. De vader van een leerling bouwt arken, daar mochten we komen kijken. Verassend hoe groot zo’n huis op het water is en ook nog blijft drijven! Ook de kosten van een ark maakten indruk. Het was onvermijdelijk dat niet iedereen tegen het deinen van het water kon, het programma werd dus door een enkeling als misselijkmakend ervaren. Ronald Smith; bedankt voor jou inzet door dit op zo korte termijn mogelijk te maken!
Na heel veel informatie en een rondleiding in de ark zijn we met de groep naar de Kanselarij gefietst. In groepjes hebben we het spel Terra Nova gespeeld. Bouw je eigen minimaatschappij, op een eiland waar een virus heerst. Wat ga je doen? Wie help je eerst? Hoe kom je tot een besluit en wat zijn de consequenties van dit besluit voor je mede eilandbewoners. Er kwamen mooie discussies en inzichten op gang. De link met de invloed van het Corona virus op onze maatschappij en het nemen van besluiten hierin werd gelegd. Het blijkt toch best lastig te zijn besluiten te nemen die voor iedereen helpend zijn.
In de sfeer van het Terra Nova spel is democratisch gekozen voor de nieuwe groepsnaam en noemen we ons nu groep 8-terlijk. Als afsluiting van de middag mochten we genieten van een theater en zang voorstelling die door de andere groep was voorbereid. Al met al, een lange vol middag met wederom waardevolle inzichten en plezier.
Om half vijf gingen de kinderen weer terug naar huis. We kijken terug op een geslaagde middag én kijken alweer uit naar de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu