Vanmiddag kwam Jan Veenstra langs bij groep 2 om de kinderen een weerbaarheidstraining te geven. We begonnen met wat loskom oefeningen waarbij we sterk in onze schoenen moesten staan. Zo tilden we elkaar op voor en nadat we ons ‘aarden’ (diep ademhalen en daarna sterk staan). Nadat iedereen had ‘geaard’ was het heel moeilijk om elkaar op te tillen. Hierna werd ook verteld dat je altijd kan ‘aarden’ als je je onzeker voelt en dat je je hierdoor dus ook sterker voelt.
Na de oefeningen deelden we in kleine groepjes de antwoorden op de vraag: ‘als je mij goed kent, dan zou je weten dat…’ Het was super om te zien dat iedereen respectvol met elkaar omging.
Na de pauze hebben we over de streep gedaan, een mooie opdracht waardoor de kinderen leerden dat ze niet de enige zijn die bijvoorbeeld onzeker is over de stap naar de middelbare school. 🙇👫
Tot slot sloten we af met een papiertje op de rug waar mensen positieve dingen op schreven voor de ander. Het was super leuk om te zien dat iedereen blij werd van de complimenten.
Na deze mooie middag hebben de kinderen nog een kijkje mogen nemen in het portfolio wat wij bijhouden van iedere middag en hebben we de middag geëindigd met het buitenspel 10 tellen in de rimboe, waarbij je je zo snel mogelijk moest verstoppen. 🌴🪨🏃
Wij vonden het een hele waardevolle middag en we kijken uit naar de volgende zondag! 😄
Ontzettend bedankt Jan Veenstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu