Van budgetbeheerder naar budgetcoach!

Liyan vertelt over het bezoek aan de Kredietbank Leeuwarden waar Peter Winter en Pytsje Langerak ons met veel enthousiasme mee namen in het belang van wijs omgaan met je budget!

Vandaag zijn we bij de kredietbank Leeuwarden geweest. Eerst gingen ze zich voorstellen wie ze zijn, daarna gingen we een formulier invullen. Dit formulier is er zodat de mensen die daar komen in kunnen vullen. Alles wat daar word verteld mag niet door verteld worden. Nadat we het formulier hadden ingevuld gingen we wat voor geld type jij bent spelen en ik ben een rekenaar kwam uit de spel, daarna gingen we het budget overzicht doen. Ik zal even uitleg geven hoe dat werkt. Eerst had je de wensen en mijne was 1373,00 euro en de inkomsten was 1375,00 aan de hand daarvan heb ik 2 dingen verandert en toen kwam ik uit op 1180,00 en had ik van mij totale inkomsten nog 210,00 over. Te hoge uitgaven kom best wel vaak voor. Zo werkt het als je in de schulden komt. Iemand die in de schulden zit komt eerst naar de kredietbank daar gaan ze kijken of ze het kunnen verlagen. Ze moeten eerst de schulden zelf proberen zelf te betalen. Ze krijgen daar een maand voor als dat niet lukt dan komt de deurwaarders aan de je deur om dierbaren spullen mee te nemen wat ongeveer evenveel kost. Heb je de schulden al betaalt dan gaan ze weer kijken of je uit de schulden bent. De debiteurenbewaker kan zien of je alles hebt betaalt en of je niet heb betaalt. Hij stuurt je een brief of komt bij je langs.

Wat kan je allemaal worden als je bij de kredietbank gaat werken. Je kan o.a. budgetbeheerder worden, je kan schuldregelaar worden en je kan administratiefmedewerker worden.

• Wat doet een budgetbeheerder: je maakt een overzicht van alle inkomsten en uitgaven
• Wat doet een schuldregelaar: je bent goed in onderhandelen
• Wat doet een administratief medewerker: je kan goed luisteren, om de klant door te verbinden naar de juiste medewerker.
• Wat doet een bugetcoach: je vind het leuk om mensen te leren hoe om te gaan met geld. Je praat graag. Je kan goed plannen.
• Wat doet een debiteurenbewaker: je bent niet bang om mensen aan te spreken op hun gedrag.

Ik vond het een zeer interessant onderwerp!
Groetjes Liyandra Louisa

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu