Persbericht: Het Hersenhuis opent deuren weer voor Weekendschool Baljée

 

LEEUWARDEN – Weekendschool Baljée is de plek waar enthousiaste en gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar uit de gemeente Leeuwarden kennismaken met boeiende beroepen & levendige organisaties. Kinderen die van huis uit minder mogelijkheden en kansen hebben om uitgebreider in aanraking te komen met onderwerpen als kunst, technologie, media en zoveel meer.

Zondag 7 juni mochten zij na de lockdown ook weer van start en samen met Het Hersenhuis en Fabien van der Ham van Filosovaardig, hebben zij een programma opgezet rondom het thema hersenen.

De kinderen mochten verschillende testjes doen om te ervaren hoe stress in de hersenen werkt. Zo kregen ze een VR-bril op en leek het alsof ze een hele hoge lift ingingen en was er een slaaprobot die een hartslag nabootste. Een middag waarbij de kinderen hun hersenen actief hebben gebruikt en misschien ook een beetje hebben leren ontspannen na deze voor hun onrustige tijd.

Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt is één van de eerste interactieve exposities ter wereld over e-Mental Health en is nu tijdelijk ondergebracht in het souterrain van Maarsingh en van Steijn aan de Bollemanssteeg (hoek Grote Kerkstraat). Laat je brein verrassen! Te bezoeken vanaf 1 juli en van tevoren even reserveren op info@hersenhuis.nl.

Weekendschool Baljée heeft net als zovelen een tijd de deuren gesloten moeten houden vanwege COVID-19. In juni staan er nog twee programma’s gepland en dan begint de zomervakantie. Na de zomer begint er weer een nieuw schooljaar waar kinderen zich voor aan kunnen melden. Neem hiervoor een kijkje op de website: www.weekendschoolbaljee.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu