We zijn weer los!

 Afgelopen zondag 18 oktober kwamen de kinderen en begeleiders van de groep 1 &  2 voor het eerst bij elkaar om kennis te maken met de nieuwe groep. Voor sommigen best een beetje spannend omdat ze nog niet niemand kenden, voor anderen een vervolg op vorig jaar en de kennismaking met de nieuwe kinderen in de groep.
Het eerste deel van de middag stond in het teken van kennis maken en elkaars namen leren kennen. Samen bedachten de kinderen welke bouwstenen belangrijk zijn om op een prettige manier met elkaar om te gaan. De basis van het bouwsel bestond voor de kinderen vooral uit “respect” en “gewoon normaal doen” samen hebben we dit vertaald naar concrete afspraken zoals luisteren naar elkaar, elkaar geen pijn doen en samenwerken.
Na een frisse neus in de tuin van de Kanselarij met ranja en zelfgebakken cake verzorgd door de vrijwilligers mochten we leren van Tumba over discriminatie en vooroordelen.
Arnold Helmantel wist de kinderen te boeien met voorbeelden van discriminatie en we merkten dat we toch snel geneigd zijn op basis van uiterlijkheden te oordelen over anderen. Een waardevolle workshop!
Om half vijf ging een enthousiaste groep kinderen, gekleed in hun Baljée vest weer naar huis.
We kijken terug op een geslaagde middag én kijken natuurlijk uit naar een jaar vol boeiende programma’s voor de kinderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu