Baljée bij hun thuisclub!

We werden direct in tweeën gesplitst, de ene groep bekeek de film van het 50- jarig jubileum van Cambuur en de andere groep ging met Karin naar de kantoren toe om daar uitleg te krijgen over de vele functies die hier in actie zijn. Naast het voetballen moet er natuurlijk veel geregeld worden voor, tijdens en na een wedstrijd. En naast het betaalde personeel (15 mensen) zijn er vele stagiaires en maar liefst 300 vrijwilligers die hun elk jaar weer inzetten voor de club Cambuur.

Omdat de spelers ook altijd voor de wedstrijd komen ontbijten, hebben wij nu op hun plek een heerlijke lunch mogen nuttigen. Want zonder energie kan er niet worden gepresteerd!

Nu mocht de ene groep een persconferentie naspelen en de andere groep kreeg een rondleiding door het stadion. Aan bod kwamen de spelerskleedkamer, de video-bewakingsruimte, het thuisvak en het uitvak, met alle verhalen van dien.

Zonder de supporters en voetballers krijg je tóch het gevoel mee en zie je het allemaal voor je! Laat staan hoe het voelt als het stadion bommetje vol zit! Wat een beleving!

Normaliter komen de trainers/coaches van beide partijen in de perszaal. Daar worden er vragen op hen afgevuurd en aan Roelof Pol de taak om dit in goede banen te leiden. Dat mochten we zelf ook ervaren. De kinderen hadden er al een goed beeld van en speelden keurig in op de vragen van de ‘pers’.

Tijd om zelf in actie te komen! Op naar het veld van VV Leeuwarden, tsja het hoofdveld lag eruit dus we moesten even uitwijken ‘-)

Vijf teams speelden tegen elkaar; Ajax, PSV, Heerenveen, Feyenoord en natuurlijk Cambuur. Uiteindelijk won PSV in een zinderende finale van Heerenveen.

Wat een daadkrachtige- & talentvolle spelers mochten we bewonderen in deze prachtige afsluiting van het programma Cambuur!

Dank Karin Smit & team Cambuur voor deze onvergetelijke middag!

Menu