Hard werken in het Oranje Hotel!

Zondag 16 juni was het weer zover, Weekendschool Baljée! Deze keer gingen de kinderen een dagje meedraaien in het Oranje Hotel.

We werden ontvangen in een zaal onder het genot van een lekker cocktail. Anne Floor, een medewerker van dit hotel, heeft ons van alles verteld over het Oranje Hotel. Wat voor functies er zijn binnen het hotel, wanneer het hotel begonnen is, hoeveel kamers er zijn in dit hotel en nog veel meer!

Daarna werd de groep in drie groepjes verdeeld. Alle groepjes kregen om de beurt een workshop. De kinderen hebben geleerd hoe ze met een paar handdoeken een zwaan of bloem kunnen vouwen en ze hebben geleerd wat er allemaal bij komt kijken als je in de bediening werkt. Waar ligt o.a. het bestek, het servet en vanaf welke kant benader je de klanten? Daarnaast kregen de kinderen een rondleiding door het hotel.

Vervolgens hebben de groepjes laten zien wat ze allemaal geleerd hadden die dag door middel van een wedstrijdje. Wie kon het snelste en beste bedienen, wie wist alle vragen juist te beantwoorden en wie had de mooiste zwaan gevouwen? Oh, wat was het spannend!

Tenslotte werden de kinderen verwend met allerlei zoetigheden. Dit hadden ze dubbel & dwars verdiend na deze drukke maar zeker leerzame dag!

Namens de Weekendschool willen we het team van het Oranje Hotel, met name Anne Floor, Sonja, Oznur en Sjoukje bedanken voor het prachtige programma. Wat een toppers zijn jullie!

-Nynke Mulder –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu