Het begin van ons allemaal!

Het begin van ons allemaal…!

Vandaag gingen we met groep 2 van de WSB naar de verloskundige praktijk Rûnom in Koudum waar verloskundige José Reitsma-Galema, kraamverzorgster Feikje Zwerver en zwangere Thirza Bakker ons mee hebben genomen in alles rondom de groei, geboorte en nazorg van een baby!

José en Feikje vertelden in twee groepen over hun vak als verloskundige en als kraamverzorgster. José vertelt met veel passie over de groei van een baby in de buik, waar groeit het in, hoe groeit het en wat de taak van José als verloskundige daarbij is.

Feikje vertelt ons vanaf het moment dat ze wordt gebeld door de verloskundige en ze binnen een uur paraat moet staan, bij het gezin waar een baby geboren is, dit kan op elk moment van de dag zijn. Feikje vertelt met veel enthousiasme over haar vak, dat ze vele mooie geboortes heeft gedaan, in het bijzonder de bevallingen in een bad. Kinderen zijn nieuwsgierig naar de verzorging van een baby; het badderen, het vasthouden, de kleertjes, de voeding, het temperaturen en natuurlijk de zorg voor de ouders.

Na gepauzeerd te hebben met limo & soesjes met zowel roze als blauwe muisjes gingen we verder in drie groepen. De ene groep mocht babyfoto’s raden, wel grappig dat vele kinderen en begeleiders zo duidelijk te zien waren als baby. Daarnaast deden de kinderen net als de zwangere op spreekuur een check qua gewicht en bloeddruk. De andere groep mocht een echo bijwonen van Thirza, die 24 weken zwanger is. We hoorden zo mooi het hartje kloppen, en zagen het lijfje bewegen en sommige kinderen hebben zelfs nog even de baby gevoeld. Het laatste groepje mocht de pop in de tummytub doen, aankleden en voeden. Zelfs de stoere mannen namen deze taak zeer serieus op zich!

Al met al een hele geslaagde gastles over verloskunde & kraamzorg!

Heel erg bedankt José Reitsma-Galema & Feikje Zwerver voor jullie leuke, afwisselende & waardevolle gastles! En ook Thirza Bakker voor je komst, bijzonder voor de kinderen om jouw echo te mogen bijwonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu