Nynke Verteld

In januari zijn wij het nieuwe jaar online van start gegaan, na een aantal digitale zondagmiddagen konden wij in februari weer terecht in onze thuisbasis de Kanselarij. Niet alle geplande bezoeken konden doorgaan, maar door de inzet van het team en flexibele en meedenkende gastdocenten hebben wij toch iedere zondag een interessant programma kunnen bieden aan onze leerlingen.

Je kon merken dat door alle veranderingen in de wereld en door de toen geldende maatregelen, dat de kinderen nog enthousiaster waren om op zondag naar de Weekendschool te mogen gaan. Je vrienden ontmoeten, een andere leeromgeving, nieuwe ervaringen opdoen. Nu onze coördinator Linda met zwangerschapsverlof is, mag ik tijdelijk haar werkzaamheden overnemen. Een taak die mij veel voldoening geeft. Het is prachtig om te zien hoe gastdocenten vol passie over hun vak vertellen en er iedere keer weer een kind is dat zijn of haar talent ontdekt. 

Het mooiste aan de Weekendschool vind ik, is dat dit niet alleen een plek is waar je ontdekt wat je later kunt worden, maar waar je ook zelfvertrouwen op kunt doen. Samen leert werken met anderen, grenzen verlegd en een bredere blik op de wereld krijgt. In de afgelopen maanden hebben wij een aantal nieuwe Vrienden en Partners van Baljée mogen verwelkomen, zijn er mooie bedragen binnengehaald met acties en stromen de eerste aanmeldingen voor volgend schooljaar alweer binnen.

Ik ben ontzettend trots op onze leerlingen, ons team, het bestuur en de vele gastdocenten en bedrijven waar wij mee hebben samengewerkt. Met z’n allen hebben we er weer een ontzettend leuk en leerzaam jaar van kunnen maken.

Tot na de zomervakantie!

Nynke Beerstra, ondersteunend coördinator/leerjaarleider

Menu