Zondag 4 december zijn de ‘Monkey Atoombommen’ naar Greonterp geweest om Jelle’s Bouwbedriuw te bezoeken.
Jelle heeft een rondleiding door het bouwbedrijf gegeven en de kinderen meegenomen in het proces van de bouw. Vanaf het eerste overleg met de klant op kantoor naar bouwtekeningen op de computer. Daarna de werkplaats in waar de uitvoering plaatsvind en uiteindelijk richting de spuiterij voor de afwerking. Deze rondleiding heeft de kinderen een goed beeld kunnen geven van wat er bij komt kijken wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt laten bouwen.
In de pauze kregen de kinderen warme chocolademelk, werd er getrakteerd omdat Judith 11 jaar is geworden en gingen er nog chocolade pepernoten rond!
Naast de rondleiding in het bouwbedrijf werd er in de werkplaats een workshop schilderijlijstjes en waxinelichthouders gegeven door Hendrikus Schokker. Eerst liet hij een filmpje zien over waar hout vandaan komt en werden er vragen aan de ‘Monkey Atoombommen’gesteld. Bijna alle vragen hadden ze goed! De kinderen konden hun eigen lijstje zagen en de waxinelichthouders versieren met houtbranders. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Jorritsma Bouw.
Naast Jelle’s bouwbedrijf heeft Jelle ook veel dieren. Zo heeft hij een Fries paard, pony, varken, schapen en een hond. Ook hier hebben de kinderen bij kunnen kijken. De dieren zijn erg verwend met alle aandacht.
Tijdens de evaluatie werd er gevraagd om de middag in 1 woord te omschrijven: HOUT, LEUK, DIEREN, VUUR, TRAKTEREN, TIMMERMAN.
Kortom een super geslaagde middag!
Ontzettend bedankt Jelle Rypma Jorritsma Bouw en Hendrikus Schokker voor de leerzame, theoretische en praktische middag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.