Respect voor de hulpdiensten!

112… en dan?

Daar hebben wij inmiddels antwoord op! De kinderen weten nu wat er gevraagd wordt wanneer je naar 112 belt. Ook niet onbelangrijk, ze weten ook hoe het niet moet!

Kijlstra Ambulancezorg deed de aftrap. Ze kwamen tijdens hun dienst langs bij ons, ze konden dus opgepiept worden. Spannend! Ze begonnen met het uitleggen van het beroep. Wat voor opleiding heb je nodig en hoe doe je ervaring op? De vragen werden tijdens het eerste gedeelte allemaal beantwoord. Daarna zochten Chris en Lummie een ‘slachtoffer’ met een gebroken been. Ga maar liggen! En daar lag Ryan, aan de apparatuur bij Lummie. Gelukkig was zijn hartslag dik in orde ? Na de medische check mochten we de ambulance bekijken. Hoe ligt de patiënt erbij en hoe weet de chauffeur waar de patiënt is? En nog handiger om te weten, hoe doen ze het met de bruggen die ze passeren? De brugwachters moeten natuurlijk wel op tijd ingelicht worden. Zelfs daar hebben ze een oplossing voor, een bruggenkaart?

Nadat de ambulance weer weg was kregen we een EHBO-cursus! Filmpjes met uitleg over de belangrijkste regels van de EHBO, het verbinden van een wond en zelfs reanimeren! Het team van Ieke Meyer heeft de kinderen veel geleerd en bijgebracht. Na afloop kregen de leerlingen allerlei leuke spullen van zowel het ambulance-team als het EHBO-team!

Chris & Lummie van Kijlstra Ambulancezorg & Ieke Meyer van de EHBO Leeuwarden, ontzettend bedankt voor de leuke en leerzame middag!

– Frederiek Hendriks –

Laatste nieuws

Menu