Uit je comfortzone… Wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij?

Voor groep 2 stond er vandaag een ‘Weerbaarheidstraining’ op het programma o.l.v. Team- & Talententrainer Jan Veenstra. We zijn gestart met enkele opwarmoefeningen, zo deden we een namenspel waarbij we elkaar goed in de ogen moesten kijken en een stevige hand moesten geven. We moesten kriskras door elkaar lopen op een manier dat je je groot en machtig voelt maar ook klein en ingetogen om vervolgens te gaan lopen dat je je van niemand en nergens wat van aantrekt.

We leerden ‘aarden’ en waar het allemaal goed voor is. Dat je het ook kunt doen voor een gesprek of een presentatie op school. We probeerden aan te voelen hoever iemand bij je mag komen staan en dat je ‘nee’ durft en mag zeggen wanneer jij het wilt. Zo mochten we om de beurt door het ‘steegje’ lopen waar ieder je met de nek aankeek, de kunst was om met opgetogen hoofd erdoorheen te lopen. Daarbij leerden we focussen. Door focus, leer je ergens op te concentreren waardoor je dingen nog beter voor elkaar krijgt!

In de kring mochten we even een spelletje spelen in twee teams met een grote strandbal, de concentratie & het fanatisme was duidelijk aanwezig!

Na dit spel, liet Jan zijn eigen kwetsbaarheid zien, mooi en tevens een opening voor velen die het best spannend vonden om iets over hun eigen ‘ik’ te vertellen. In kleine groepjes gingen we hiermee verder. Dankbare woorden werden uitgesproken en met respect ontvangen. Fijn dat we zo met elkaar in gesprek kunnen gaan. Met de activiteit ‘over de streep’ werden er nog een aantal pittige onderwerpen aangekaart waarna we de middag konden afsluiten met elkaar vooral positieve feedback te geven!

Het was een zeer waardevolle middag met deze prachtige groep kinderen!

Bedankt Jan Veenstra voor je inspirerende lessen, je hebt ons allen weer een stapje vooruit geholpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu