Uitvinders in de dop!

Afgelopen zondag kwam het Frysklab op bezoek bij groep 2. De middag werd energiek begonnen met een spel waarbij de kinderen een eigenschap moesten bedenken van iemand die ze nog niet zo goed kenden. Toen we om de beurt deze op noemden kwamen we allemaal leuke nieuwe dingen over elkaar te weten.

Hierna vertelden Dragan en Yvette van het Frysklab wat we vandaag zouden doen, namelijk van vibrerende tandenborstels een auto maken. Iets wat de meeste kinderen (en begeleiders) nog niet eerder hadden gedaan. De basisbenodigdheden had iedereen per tweetal op tafel liggen en de knutselspullen om de auto op te pimpen en uniek te maken, lag op een grote tafel in het midden van de zaal.

De kinderen waren goed aan het overleggen en aan het uitproberen. “Als we de motor misschien hier vast maken dan gaat hij sneller.” Het was super om te zien hoe ieder kind een uitvinder in zich had.
Tussendoor gingen de groepjes in de Frysklabbus een kijkje nemen bij o.a. de 3D-printers. In de pauze zochten de kinderen elkaar op om te vragen hoe het met elkaars auto ging en wisselden ze ideeën uit. Toen de pauze voorbij was begon iedereen weer enthousiast hun auto beter te maken.

Aan het eind van de middag hadden we een baan gemaakt waar de auto’s op gingen racen. Na 4 super spannende rondes won uiteindelijk het team van Dinand, Thomas en Shalita. Dit werd dan ook gevierd met gejuich en gespring.
Nog even alle auto’s op de baan die lichtjes hadden en daarna afsluiten met evaluatie formulieren en een afsluitend spel. Hierna is iedereen blij naar huis gegaan en hoorden we dat een aantal niet konden wachten op de volgende zondagmiddag. Dat horen we natuurlijk graag!

Het was een super geslaagde middag vol met teamwork, techniek en enthousiasme!

Menu