Afgelopen zondag kregen wij via Feniks Spirit het bedrijf ‘Oroza Werkhondenteam’ op bezoek. Zij kwamen aan de VO-groep (vooraan genaamd ‘De theeclub’) een workshop pak-en speurwerk geven. Wat een belevenis!
Hans en Helen lieten zien hoe ze de honden trainen om echte boeven te kunnen pakken. Dit gebeurt met een speciale mouw of pak. De kinderen mochten dit zelf ervaren. Hoe spannend is het wel niet als er een grote hond met scherpe tanden op je af komt rennen? Vervolgens hangt hij aan je arm en laat niet meer los, je moet het maar durven! De kinderen gingen, soms na enige twijfel, deze uitdaging aan. Wat een lef! Ook waren er kinderen die zich niet over lieten halen en niet over hun eigen grens heen gingen, dit is ook een waardevolle les. Het was mooi om te zien hoe de kinderen elkaar hielpen om stevig te staan en om elkaar in en uit het zware pak te krijgen.
Na een korte pauze lieten ze zien hoe de honden hun neus gebruiken, voor bijvoorbeeld het opsporen van verboden middelen en mensen die zijn vermist na een natuurramp. De kinderen mochten verboden middelen verstoppen, deze waren binnen no time gevonden!
Na afloop kreeg iedereen een certificaat om deze dag nooit te vergeten en ging iedereen met zijn kin omhoog naar huis.
Hans en Helen, ontzettend bedankt voor deze interessante en leuke ochtend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.