Afgelopen zondag kregen onze groep 8sters bezoek van 2 stoere mannen en een stoere dame. Medewerkers van PI Leeuwarden kwamen vertellen over hun werk in de gevangenis.
Het was een middag vol indrukwekkende verhalen. Natuurlijk mochten we ervaren hoe het is om handboeien te dragen en mochten de kinderen als een echte boef in de bus plaatsnemen. We kregen een pepperspray demonstratie en met de beschermende kleding aan werden de kinderen omgetoverd tot gevangeniswerkers in de dop.
De verhalen, filmpjes en materialen van Marcel, Ralph en Anna hebben indruk gemaakt. De kinderen zaten boordevol vragen en werden uitgedaagd na te denken over het leven in de gevangenis, de duur van straffen, het nut van straffen en de gevolgen op het leven van de boef. En dat je, zonder het van te voren te weten, zomaar in een situatie terecht kan komen waarbij je met justitie in aanraking komt.
In de evaluatie van de kinderen lezen we terug dat iemand zich later wil herinneren dat ze nooit in de gevangenis terecht wil komen en weten kinderen zeer goed te verwoorden welke kwaliteiten ze hebben die van pas komen bij het werken in de gevangenis.
We kijken terug op een middag vol waardevolle inzichten.
Bedankt Anna, Ralph & Marcel
1
Afgeronde projecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu